EXAM. PSYKOTERAPEUT MPF    STRESS COACH    CAND.MERC
KØBENHAVN/ØSTERBRO

KØBENHAVN/ØSTERBRO

EXAM. PSYKOTERAPEUT MPF    STRESS COACH    CAND.MERC

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal opsøge professionel hjælp ved en psykolog, er der nogle spørgsmål du kan stille dig selv i søgen på svaret. Her får du 4 gode grunde til, at du burde gå til psykolog.

Går du med en masse svære og tunge tanker og følelser, som gør at du psykisk føler dig utilpas? Har du overvejet at tage kontakt til en psykolog, men er i tvivl om, hvad du skal sige og gøre – og er dit problem overhovedet reelt nok til psykologhjælp? 

Den følelse og de tanker er der mange, der kan nikke genkendende til, så du er ikke alene. Som mange psykologer vil sige, så er det altid sundt at blive rusket lidt i og få et tjek af psyken, såvel som din praktiserende læge anbefaler at få tjekket fysikken. 

Dog skal du vide, at livet ikke er problemfrit, og at alle mennesker har dårlige og gode perioder – det er en del af det, der følger med menneskets frihed til at føle og tænke. 

Kort sagt handler det om, hvor stort et omfang du er plaget af negative, tunge tanker og følelser. Samtidig handler det også om, hvor længe du har haft det sådan. 

Et pegefinger-regel er, at hvis du længe har haft det psykisk skidt, og er i tvivl om, du skal gå til psykolog, så er der 90 procents sikkerhed for, at du bør søge professionel hjælp. Du kan finde yderligere information om psykologien og finde en dygtig psykolog ved at klikke her

#1: Har du været udsat for en traumatisk hændelse?

Har du været udsat for en traumatisk hændelse, såsom krig, trafikuheld, voldtægt eller vold, er det aldeles vigtigt at du søger hjælp ved en professionel psykolog. Efter en traumatisk hændelse vil du med stor sandsynlighed opleve en del reaktioner. 

Reaktioner som du ikke selv kan styre, da din krop og sind har været udsat for noget den ikke har været forberedt på, noget unormalt og voldsomt. Det sætter sine spor i kroppen, hvor følelserne hurtigt kan tage over. 

Det er derfor vigtigt at gå til psykolog, hvis du har været udsat for en traumatisk hændelse, så din vej tilbage til en meningsfuld hverdag, sker med med støtte, hjælp og forståelse. Det samme gør sig gældende, hvis du er i sorg og behøver støtte til håndteringen af denne. 

#2: Virker alting uoverskueligt

Virker altid uoverskueligt og svært at håndtere. Alting er simpelthen gået i sort, hvor du ingen anelse har om hvordan du skal komme ovenpå igen. Det kan være et tegn på depression hvis du længe har følte sådan, hvorfor du bør søge psykologhjælp.

#3: Har du mange humørsvingninger

Livet er uforudsigeligt og i perioder er du i godt humør, og i andre perioder synes humøret mere mut og råt. Det er naturligt og noget alle mennesker oplever. Det er en del af det at være i live. 

Oplever du, at du er meget ustabil i dit humør, hvor de glade og lykkelige stunder svinger enormt meget, er det en god idé at gå til psykolog. I et terapiforløb vil psykologen hjælpe dig til at finde frem til årsagen, så du kan blive stabil igen.